A csodálatos Indiai Tömjén (Boswelia Serrata) meglepő tulajdonságai

A csodálatos Indiai Tömjén (Boswelia Serrata) meglepő tulajdonságai.

Felfedezés és Történet

Az indiai tömjént régóta használják az ájurvéda és más hagyományos gyógyászatokban. A Boswellia serrata fa kérgéből fakadó gyanta, melyet „indiai tömjénként” is ismernek, több ezer éve a gyógyítás részeként szolgál. Az indiai tömjén főként Indiában, az Arab-félszigeten és Afrikában őshonos, és az ayurvédikus orvoslás egyik kiemelkedő növényi alapanyaga.

Az indiai tömjén, más néven Boswellia serrata, egy trópusi fa, amely Indiában, Pakisztánban és más ázsiai régiókban honos. Az indiai tömjén gyantáját hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használják, elsősorban gyulladáscsökkentő szerként. A növény gyantájának fő hatóanyagai a boswellic savak, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.
Az indiai tömjénnek számos egészségügyi előnyét tulajdonítják, többek között:

  • Gyulladáscsökkentés: A boswellic savak hatékonyan csökkenthetik a gyulladásokat, így segíthetnek az ízületi gyulladás, krónikus bélgyulladás és más gyulladásos betegségek kezelésében.
  • Ízületi problémák enyhítése: Az indiai tömjén kivonatot alkalmazzák az ízületi fájdalom enyhítésére és az ízületek mozgékonyságának javítására.
  • Emésztési problémák kezelése: A növény gyanta kivonata segíthet a gyomor- és bélrendszeri problémák kezelésében, például a gyomorégés, gyomorfekély és colitis esetén.
  • Immunrendszer támogatása: Az indiai tömjén erősítheti az immunrendszert, növelve a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel szemben.
  • Légzőrendszer támogatása: A növény gyanta kivonata segíthet légzőrendszeri problémák, például asztma vagy krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) esetén.

Ezen információk forrása: „Boswellia serrata: An overall assessment of in vitro, preclinical, pharmacokinetic and clinical data”, European Journal of Pharmaceutical Sciences, Volume 98, 2017, Pages 1-16.

Shopping Cart
Scroll to Top