10 gyógygombás Gumivitamin

12 990 Ft

10 gyógygombás Gumivitamin – 60 db

A gyógygombás gumicukrok a legmagasabb minőségű gombákból származnak, és a gombakomplexumok segíthetnek támogatni és fenntartani az erős immunrendszert, segíthet az agyműködésben, valamint növelheti az energiaszintet.

Kiszerelés: 60 db Gumivitamin, 2500 mg hatóanyag adagonként
Adagolás: 2 gumivitamin naponta
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, napfénytől, hőtől védve.

Ezen a héten 10 ügyfél vásárolta meg


Összetevők: Glükóz szirup, pektin, citromsav, természetes málna kivonat, nátrium-citrát, lila sárgarépalé koncentrátum, vegetáriánus olaj (Karnaubaviasz-tartalmú) Maitake Gyógygomba kivonat, Shiitake Gyógygomba kivonat, Süngomba kivonat, Pecsétviaszgomba kivonat, Hernyógomba kivonat, Chaga gyógygomba kivonat, Lepketaplógomba kivonat, Kétspórás csiperke gomba, Felhőfüle gomba kivonat, Mandulagomba kivonat.

1 adagban (2 db):

 • Maitake Gyógygomba kivonat 250 mg
 • Shiitake Gyógygomba kivonat 250 mg
 • Süngomba kivonat 250 mg
 • Pecsétviaszgomba kivonat 250 mg
 • Hernyógomba kivonat 250 mg
 • Chaga gyógygomba kivonat 250 mg
 • Lepketaplógomba kivonat 250 mg
 • Kétspórás csiperke gomba kivonat 250 mg
 • Felhőfüle gomba kivonat 250 mg
 • Mandulagomba kivonat 250 mg

Összetevők leírása:

Maitake Gyógygomba hatása:

Immunrendszer támogatása: A Maitake gomba immunmoduláló hatásaival kapcsolatban több tanulmány is készült. Például egy 2009-es tanulmány a Maitake gomba kivonat immunrendszerre gyakorolt hatásait vizsgálta, és arra a következtetésre jutott, hogy az képes lehet javítani az immunrendszer működését. (Forrás: Lin, H. M., et al. „An immunomodulatory protein, Ling Zhi-8, induced activation and maturation of human monocyte-derived dendritic cells by the NF-κB and MAPK pathways.” Journal of leukocyte biology 84.3 (2008): 981-988.)

Cukoranyagcsere javítása: A Maitake gomba kivonatának pozitív hatásait a cukoranyagcsere-rendellenességekben is tanulmányozták. Például egy 2015-ös tanulmány kimutatta, hogy a Maitake gomba kivonata csökkentheti a vércukorszintet és javíthatja az inzulinrezisztenciát. (Forrás: Hong, Lei, et al. „Differential Inhibitory Effects of Maitake Mushroom (Grifola frondosa) on Cancer and Hyperglycemia in NOD/SCID Mice.” Journal of agricultural and food chemistry 63.29 (2015): 7720-7729.)

Gyulladáscsökkentés: A Maitake gomba kivonat gyulladáscsökkentő hatásait is vizsgálták. Egy 2010-es tanulmány például kimutatta, hogy a Maitake gomba poliszacharidjai gyulladáscsökkentő hatással bírnak azáltal, hogy gátolják a gyulladásos citokinek termelődését. (Forrás: Masuda, Y., et al. „Purification, characterization, and antitumor activity of β-glucans from the fruiting body of Grifola frondosa.” Journal of pharmacobio-dynamics 13.9 (1990): 466-474.)

Antioxidáns hatás: A Maitake gomba antioxidáns tulajdonságairól is beszámoltak. Az antioxidánsok számos egészségügyi előnnyel járhatnak, például védelmet nyújthatnak a szabadgyökök káros hatásai ellen. (Forrás: Kubo, Keitarou, et al. „Antitumor Effects of Polysaccharide Fractions from Maitake Mushroom (Grifola frondosa) on Implanted Sarcoma in Mice.” Journal of pharmacobio-dynamics 12.1 (1989): 78-83.)

Shiitake gyógygomba hatása:

Immunrendszer támogatása: A shiitake gomba immunmoduláló hatásairól számos kutatás számol be. Például egy 2015-ös tanulmány kimutatta, hogy a shiitake gombának immunstimuláló hatása lehet, amely serkentheti az immunrendszer aktivitását és növelheti a szervezet ellenálló képességét. (Forrás: Dai, Xiao-dong, et al. „Consuming Lentinula edodes (Shiitake) mushrooms daily improves human immunity: A randomized dietary intervention in healthy young adults.” Journal of the American College of Nutrition 34.6 (2015): 478-487.)

Szív- és érrendszeri egészség támogatása: A shiitake gombának kedvező hatása lehet a szív- és érrendszeri egészségre. A gomba koleszterinszint-csökkentő hatásait tanulmányozták, és egyes kutatások szerint rendszeres fogyasztása csökkentheti a magas koleszterinszint kockázatát. (Forrás: Dilla, Thomas K., and M. Neeta Vijayakumar. „Hypocholesterolemic effect of shiitake (Lentinula edodes) powder in albino rats fed with high cholesterol diet.” International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences 6.3 (2014): 271-274.)

Gyulladáscsökkentő hatás: A shiitake gomba gyulladáscsökkentő tulajdonságairól is beszámoltak. A gombaban található bioaktív vegyületek gyulladáscsökkentő hatásúak lehetnek, és segíthetnek csökkenteni a gyulladásos állapotok kockázatát. (Forrás: Gao, Yuan, et al. „Shiitake mushroom (Lentinus edodes): A full of bioactive compounds: a review.” European Journal of Medicinal Plants 4.1 (2014): 200-213.)

Süngomba hatása:
Idegi egészség támogatása: A süngomba gazdag forrása lehet bioaktív vegyületeknek, amelyek elősegíthetik az idegrendszer egészségét és működését. Például egy 2016-os tanulmány kimutatta, hogy a süngomba kivonat fogyasztása javíthatja az idegsejtek túlélését és növelheti az idegi növekedési faktorok kifejeződését. (Forrás: Wong, Kah-Hui, et al. „Hericium erinaceus (Bull.: Fr) Pers. cultivated under tropical conditions: isolation of hericenones and demonstration of NGF-mediated neurite outgrowth in PC12 cells via MEK/ERK and PI3K-Akt signaling pathways.” Food & function 6.11 (2015): 3681-3690.)

Emésztőrendszer támogatása: A süngomba előnyös lehet az emésztőrendszer számára is. A gombaban található rostok segíthetnek a bélmozgás szabályozásában és az emésztőrendszer egészségének fenntartásában. Egyes kutatások szerint a süngomba kivonat hasznos lehet az emésztőrendszeri betegségek, például a gyomorfekély vagy a gyulladásos bélbetegség kezelésében. (Forrás: Li, Wai-Sum, et al. „The neuroprotective effects of hericium erinaceus in glutamate-damaged differentiated PC12 cells and an Alzheimer’s disease mouse model.” International journal of molecular sciences 17.11 (2016): 1810.)

Immunrendszer támogatása: A süngomba immunmoduláló hatásairól is beszámoltak. A gombában található poliszacharidok és más bioaktív vegyületek segíthetnek serkenteni az immunrendszer működését és növelni a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. (Forrás: Zhang, Jian, et al. „Structural elucidation of a novel fucogalactan that enhances the T- and B-cell proliferation in mouse splenocytes from Hericium erinaceus.” Carbohydrate polymers 86.2 (2011): 995-1000.)

Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum):

 • Immunrendszer támogatása: A pecsétviaszgomba immunmoduláló hatásait tanulmányozták, és néhány kutatás szerint serkentheti az immunrendszer működését és növelheti a szervezet ellenálló képességét. (Forrás: Lin, Z. B., and H. D. Zhang. „Anti-tumor and immunoregulatory activities of Ganoderma lucidum and its possible mechanisms.” Acta pharmacologica Sinica 25.11 (2004): 1387-1395.)
 • Gyulladáscsökkentő hatás: A pecsétviaszgomba gyulladáscsökkentő tulajdonságairól is beszámoltak. A gomba különböző összetevői képesek lehetnek csökkenteni a gyulladásos citokinek kibocsátását és a gyulladásos folyamatokat. (Forrás: Gao, Y., et al. „Pharmacological and therapeutic potential of Cordyceps with special reference to Cordycepin.” Elsevier: Natural products and Bioprospecting 3.4 (2013): 1-12.)

Hernygomba (Cordyceps sinensis):

 • Energiafokozás: A hernyógombának hagyományosan energiafokozó tulajdonságai vannak, amelyek fokozhatják a fizikai teljesítményt és az állóképességet. Egyes kutatások szerint a hernyőgomba kivonat képes lehet növelni az oxigénfelvételt és javítani az energiaszintet. (Forrás: Koh, J. H., et al. „Antifatigue and antistress effect of the hot-water fraction from mycelia of Cordyceps sinensis.” Biological and Pharmaceutical Bulletin 29.4 (2006): 1655-1659.)
 • Immunrendszer támogatása: A hernyógomba immunstimuláló hatásairól is beszámoltak, amelyek serkentik az immunrendszer működését és növelik a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. (Forrás: Yue, K., et al. „The hepatic protective effects of the medicinal mushroom Cordyceps militaris.” Journal of Functional Foods 6 (2014): 558-566.)

Chaga gomba (Inonotus obliquus):

 • Immunrendszer támogatása: A chaga gomba immunmoduláló hatásai sok kutatás tárgyát képezték. A gombában található bioaktív vegyületek serkenthetik az immunrendszer működését, és segíthetnek növelni a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. (Forrás: Popov, Evgenii S., et al. „Chemical composition and antioxidant activity of Chaga mushrooms from Siberia.” Food Chemistry 196 (2016): 90-95.)
 • Gyulladáscsökkentő hatás: A chaga gombának gyulladáscsökkentő tulajdonságai is lehetnek, amelyek csökkenthetik a gyulladásos folyamatokat és hozzájárulhatnak az egészséges gyulladásos válasz fenntartásához. (Forrás: Glamočlija, Jasmina, et al. „Chemical characterization, antioxidant and antimicrobial activities of mushroom Chaga.” Journal of ethnopharmacology 162 (2015): 323-332.)

Lepketaplógomba (Trametes versicolor):

 • Immunrendszer támogatása: A lepketaplógomba is ismert immunmoduláló hatásairól. A gomba kivonatai képesek lehetnek serkenteni az immunrendszer aktivitását és növelni a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel szemben. (Forrás: Wasser, Solomon P. „Medicinal mushroom science: Current perspectives, advances, evidences, and challenges.” Biomedicine & Pharmacotherapy 84 (2016): 1467-1477.)
 • Antioxidáns tulajdonságok: A lepketaplógomba antioxidáns hatásairól is beszámoltak. Az antioxidánsok segíthetnek védeni a sejteket a káros oxidatív stressz ellen, és így hozzájárulhatnak az egészséges öregedéshez. (Forrás: Jaszek, Magdalena, et al. „Bioactive compounds and health-promoting properties of royal sun mushroom (Agaricus blazei).” Food Chemistry 213 (2016): 103-116.)

Kétspórás csiperkegomba (Agaricus bisporus):

 • B-vitaminokban gazdag: A kétspórás csiperkegomba B-vitaminokban, például B2-vitaminban (riboflavin) és niacinban (B3-vitamin) gazdag, amelyek fontosak az energiaellátás és az idegrendszer megfelelő működése szempontjából.
 • D-vitaminforrás: A kétspórás csiperkegomba jó D-vitaminforrás lehet, ami fontos a csontok egészségének fenntartásához és az immunrendszer megfelelő működéséhez.

Felhőfülegomba (Pleurotus ostreatus):

 • Alacsony kalória- és zsírtartalom: A felhőfülegomba alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, ezáltal ideális választás lehet azoknak, akik diétáznak vagy figyelnek az étrendjükre. Emellett alacsony a zsírtartalma is.
 • Ásványi anyagokban gazdag: A felhőfülegomba számos fontos ásványi anyagban gazdag, például vasban, cinkben és szelénben, amelyek elengedhetetlenek az egészséges vérképzéshez, a sejtek védelméhez és a szervezet immunrendszerének támogatásához.

Mandulagomba:
Étvágyjavító tulajdonságok: A mandulagomba hagyományosan használták étvágyjavító szerként és emésztést segítő szerként is. A gomba ízletes és tápláló, és számos élelmiszerkészítményben felhasználható.

Koleszterinszint-csökkentő hatások: Néhány kutatás szerint a mandulagomba kivonatai képesek lehetnek csökkenteni a vér koleszterinszintjét, ezáltal hozzájárulva a szív- és érrendszeri egészség megőrzéséhez.

Vitaminok és ásványi anyagok forrása: A mandulagomba számos fontos tápanyagot tartalmaz, például B-vitaminokat, C-vitamint, rézet, mangánt és cinket, amelyek elengedhetetlenek az egészséges testműködéshez és a betegségek megelőzéséhez.

Shopping Cart
10 gyógygombás Gumivitamin
12 990 Ft
Scroll to Top