Mandulagomba kivonat

3 890 Ft

Mandulagomba teljes kivonat növényi glicerinben

Ajánlott napi adag: Napi 1 x 5 ml (csomagolás a mérőkanalat tartalmazza) közvetlenül vagy ízlés szerint italban (ivóvíz,tea,gyümölcslé,leves) elkeverve.

Tárolása: Napfénytől, sugárzott hőtől védett, sötét száraz helyen. Felbontását követően javasolt a hűtőszekrényben való tárolása. 60 napon belül elfogyasztandó. Kisgyermek elől elzárva tartandó.

Figyelmeztetés: A napi javasolt mennyiséget ne lépje túl! Bármiféle gomba allergia és β-szitoszterolaemia
ellenjavallatot képez!

OGYÉI/58352-1/2020. iktatószám

Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítményt tartsa gyermekektől elzárva! A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás.
Használat előtt konzultáljon kezelőorvosával.

Ezen a héten 8 ügyfél vásárolta meg


A mandulagomba (Agaricus blazei Murill) az amerikai kontinens őshonos gombája, a meleg párás erdőket kedveli. Magányosan, többnyire nehezen megközelíthető helyeken terem. Európában ismeretlen lévén, itt egy rokonfajtával az Agaricus subrufescens-el tévesztik. Európába csak a termesztett kereskedelemben forgalmazott mandulagomba kerül. Elnevezése jellegzetes mandulaillatára utal. Ehető, tápanyagokban gazdag gomba. Gyógygombaként csak utóbbi évtizedekben került a kutatás érdeklődésébe. Egyre több egészségre kedvező hatására derül fény. Nagy előnye, hogy szárítva jól tárolható, hosszan megőrzi beltartalmi értékeit.

BIOAKTÍV HATÓANYAGAI ÉS ÉLETTANI HATÁSAI.
Étkezési gombák közül is kiemeli kimagasló fehérjetartalma (≈35%), esszenciális aminosavai (glutaminsav, L-triptofán, L-arginin és lizin) mellett kiemelkedő étkezési rosttartalma (≈20%). Vitaminok közül a B3, B7, E és D2-provitamin (ergoszterol) valamint folsav méltó említésre, ásványi anyagai mellett: cink, foszfor, kálcium, kálium, magnézium, nátrium, réz és vas.
Gyógygombák közül is a legkoncentráltabb poliszacharidtartalmú (≈12 %). Ezek zömmel1-3 és 1-6 β-glükánok meg
proteglükánok. A magas poliszacharidtartalom magyarázatot ad kiemelkedő immunerősítő képességére amit A gombából megismert, és GLP protein számos egymástól független vizsgálat is alátámaszt. Ezek az anyagok az immunsejtek (monocyták, granulocyták és Természetes Gyilkos” sejtek) receptorait ingerelve serkentik működésüket. További fajspecifikus hatóanyaga a gombának az agaritine, ami laboratóriumi vizsgálatok eredményei szerint közvetlenül pusztítja a leukémiasejteket. Kiderült továbbá, hogy gátolják az új erek kifejlődését a tumorszövetben, elvágják a rosszindulatú sejtek vérellátását, A polifenolok antioxidáns hatású anyagok, minden féle élő szövet vegyi védelmét látják el (károsító
szabadgyökök gátolva fejlődésüket és szaporodásukat ellen), többek között a DNS-láncét is, ezzel a rosszindulatú mutációk kockázatát csökkentve. Izoflavonoid hatóanyagai a cukor anyagcserére kedvező hatásúak, a vércukor emelkedés ellen hatnak.

Shopping Cart
Mandulagomba kivonat
3 890 Ft
Scroll to Top